09 اردیبهشت 1403
ميثم معزي

میثم معزی

مرتبه علمی: دانشیار
نشانی: بناب- دانشگاه بناب
تحصیلات: دکترای تخصصی / مهندسی نساجی- تکنولوژی نساجی
تلفن: 04137745000-1611
دانشکده: دانشکده فنی و مهندسی
گروه: گروه مهندسی نساجی

مشخصات پژوهش

عنوان
اصلاح سطحی ساختار الیاف استبرق با پوشش دهی با استفاده از شیمی الهام گرفته از صدف با استفاده از پلی دوپامین و پتانسیل کاربردی آن در حذف آلاینده های فلزی در پساب های نفتی
نوع پژوهش پایان نامه
کلیدواژه‌ها
استبرق، پساپ نفتی، پلی دوپامین، اکسید تیتانیم، فلزات سنگین
پژوهشگران سینا محمدی (دانشجو)، مهدی حاتمی (استاد راهنمای اول)، میثم معزی (استاد راهنمای دوم)، حبیب اعتمادی (استاد مشاور)

چکیده

تصفیه پساب های نفتی یکی از مهمترین و اصلی ترین گام ها در فرآیند استخراج نفت می باشد که به شدت بر سلامت محیط زیست و همچنین میزان مصرف آب تاثیرگذار است. با توجه به استفاده زیاد از آب در صنعت نفت، حجم بالایی از آب با ذرات روغنی و نفتی آلوده شده و از استانداردهای لازم برای ورود به طبیعت فاصله می گیرد. به همین دلیل بایستی با روش های مختلف اقدام به تصفیه پساب های نفتی نمود. استبرق از جمله الیاف طبیعی است که با داشتن خاصیت آب گریزی بالا قابلیت بالایی در جدایش سیستمهای آلی از آبی دارد. در این تحقیق، با استفاده از پلی دوپامین و عامل دار کردن این سطح نمونه نانوذرات اکسیدتیتانیم در سه درصد حجمی 1، 3 و 5 % تحت شرایط اولتراسونیک اقدام به تهیه نمونه های مختلف شده است. حذف آلاینده ها نظیر فلزات سنگین از محیط های آبی در اثر عامل دار سطح نمونه ها مورد انتظار است. بررسی نمونه ها با استفاده از میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آنالیز EDAX و آنالیز زاویه تماس صورت گرفت. نتایج بدست آمده در این تحقیق نشان دادند که الیاف استبرق کاملا در هم تنیده شده و عامل دار کردن نمونه ها با استفاده از نانوذرات اکسید تیتانیم سبب اتصال کامل تکه های پلیمرها در فضاهای خالی شبکه درهم تنیده الیاف طبیعی استبرق گردید. همچنین، با افزایش درصد اکسیدتیتانیم، درصد توزیع فراوانی تیتانیماز 8% برای نمونه با اکسید تیتانیم 1% به توزیع فراوانی بیش از 20% در نمونه دارای اکسید تیتانیم 5% رسیده است. آنالیز زاویه تماس نشان داد که افزودن پلی دوپامین و نانوذرات اکسید تیتانیم به الیاف استبرق سبب افزایش آب گریزی نمونه ها شد.