آرد گندم یکی از مهمترین و استراتژیکترین منابع غذایی بهویژه در کشورهای در حال توسعه است. افزودن هیدروسولفیت سدیم به آرد برای بهبود برخی ویژگیهای ظاهری میتواند اثرات خطرناکی بر سلامت مصرفکننده داشته باشد. بنابراین تشخیص این ماده مضر از اهمیت عملی بالایی برخوردار است. در مطالعه حاضر، پتانسیل طیفسنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-MIR) در 400-4000 cm-1 برای تشخیص سریع پودر هیدروسولفیت سدیم در آرد گندم مورد بررسی قرار گرفت. پس از گرفتن دادههای طیفی از نمونهها، ابتدا از برخی روشهای پیشپردازش برای تصحیح اثرات مضر و ناخواسته بر دادههای طیفی استفاده شد و سپس از آنالیز مؤلفههای اصلی (PCA) بهعنوان مدل بدون نظارت و از مدلهای ماشینبردار بدون نظارت و پشتیبانی (SVM) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) بهعنوان مدلهای بانظارت استفاده شد. همچنین از مدل رگرسیون حداقل مربعات جزئی (PLSR) بهعنوان مدل رگرسیونی برای تشخیص و تعیین کمیت تقلب در نمونههای آرد خالص استفاده شد. بهترین نتایج بهترتیب بادقت 86.66 و 86.70 برای مدلهای SVM و ANN با پیشپردازش S-G + D2 + SNV و R2p = 0.99 برای مدل PLSR بود.